В Абу Даби ще бъде изграден Музей на бъдещето

musei-na-budeshteto

Градските власти в Абу Даби обявиха изграждането на първия по рода си Музей на бъдещето, който ще отвори врати през 2017 г, съобщава ТАСС.

„Музеят на бъдещето“ ще бъде място за генериране на идеи, източник на иновации и международен център за изобретатели“, заяви по случай началото на проекта премиерът на Обединените арабски емирства и емир на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум.

Амбициозната инвестиция ще бъде на стойност 500 млн. долара. Тя има амбицията да се превърне в един от символите на емирството, наред с най-високия небостъргач в света „Бурдж-Халифа“ и екзотичните изкуствени Палмови острови, съобщава cross.bg.

Зданието на музея ще има формата на огромен овален пръстен и неговият девиз ще бъде „Погледни в бъдещето, създай бъдеще!“. Тук ще се излагат не само иновационни експонати.

Музеят ще се превърне в място за създаване на нововъведения. В комплекса ще се помещават съвременни лаборатории, в които ще се провеждат изследвания в областта на здравеопазването, образованието, енергетиката, транспорта и други сфери. Изобретенията ще бъдат тествани на място.

В ОАЕ се надяват новият център да привлече както туристи, така и учени, изобретатели и специалисти от всички страни по света.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: