Устойчив небосъргач в Бразилия

Бразилската архитектурна компания Gustavo Penna Arquiteto e Associados наскоро завърши изграждането на небостъргача Forluz Бело Оризонте в Бразилия. Тази 23-етажна сграда съчетава елегантна монолитна конструкция с устойчив дизайн, включващ естествена вентилация, повторно използване на материалите и изобилие от дневна светлина.

Сградата се намира на Авеню Барбасена в квартал Санто Агостиньо в централния регион на Бело Оризонте. Небостъргачът е проектиран специално с мисълта за създаване на естетическа връзка със съседния небостъргач, където е централата на CEMIG, съобщава greentech.bg.

От Gustavo Penna Arquiteto са доста пестеливи в описанието на новия си проект, но се знае, че зелената сграда е оборудвана със специални системи за дограма, прозорци, климатизация, вентилация и автоматизация. Построена е чрез използването на възможно най-естествени ресурси и нискоенергийни строителни материали.

Небостъргачът предлага прекрасна панорамна гледка към града и постоянно присъствие на зеленина, като същевременно неговото гъвкаво оформление и организация дават възможност за мулти-функционално разпределяне на дейностите.

ghsgfhsgfh

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: