pixel

Устойчив дом в Еквадор е построен за 75 дена

ustoichiv dom

Построен на склона на един хълм в Еквадор, този ваканционен дом е дело на Бернандо Мустаманте и интегрира съвременния начин на живот в една спокойна, селска обстановка. Разположен на върха на хълма, домът „Ел Уаранго“ е сгушен сред природата, предлагайки на гостите си почивка от забързания градски живот. Интериорът е светъл и просторен, с усещане за проветривост и чистота.

„Ел Уаранго“ е построен само за 75 дена. Резки наклони и стръмни склонове правят района труден за дългосрочно живеене, но ваканционният дом нежно се слива с околната обстановка и има минимално визуално въздействие върху околната среда. Гледката към Андите е зашеметителна, а прозорците по цялата дължина на външните стени приканват жадния поглед да се любува на ободряващите изгледи, съобщава greentech.bg.

Фактът, че в тази част на Еквадор не вали дъжд в продължение на шест месеца от годината и няма снабдяване с питейна вода, не е попречил на строителите. Няма да попречи и на обитателите, защото къщата има система за събиране на дъждовна вода на покрива. Водата се съхранява в подземна изба за последваща употреба. Екипът по строителството също така е използвал тухли, приготвени от местни глина, задълбочавайки връзката между сградата и нейното място в планината.

ustoichiv dom

жьаожяаож

ustoichiv dom

жжьяажьж

ustoichiv dom

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: