pixel

Укрепват бургаския мост

бургас

Източник: burgas.bg

Веднъж на 50 години у нас се случва да се строи или реконструира съоръжение като Бургаския мост. За да върви гладко работният процес, се наложи да бъдат взети нестандартни мерки. Специално за ремонта е сглобена люлка, с чиято помощ се рехабилитира носещата конструкция от долната страна. По-специално се извършват действия за защита на нейните метални части.

Освен саниране, предстои разширение на наблюдателните площадки в посока към морето. Така ще се оформят едни широки и по-удобни джобове, откъдето хората спокойно да се любуват на гледката.

Започва също така реконструкция на пристана и възстановяване стабилитета на плочата на кулата.

След тези дейности за конструктивното укрепване на моста, следва реализиране на новото архитектурно оформление, монтиране на осветление, видеонаблюдение, нова стълба към пристана.

Пари за ремонта бяха осигурени, след като Община Бургас подготви и защити екстравагантен проект, с който убеди Европейската комисия да финансира едновременното обновяване на остров „Света Анастасия“ и моста, както и закупуването на кораб, който да вози туристи от едната до другата точка.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: