pixel

ТЕРАПОР® EPS NP-35

tarapor

ТЕРАПОР® EPS NP-35 представлява висококачествен, трудно горим топлоизолационен материал от графитен експандиран полистирен (EPS), нарязан във формата на плочи. Те притежават подобрени топлоизолационни и много високи якостни и механични показатели. Това ги прави изключително подходящи и оптимирани за топлинно изолиране на места, които са подложени на извънредно висок натиск като озеленени и отворени за движение покриви, под замазки, под плоски, скатни или наклонени покриви, подове между етажи, при подово отопление и други.

ТЕРАПОР® EPS NP-35 се препоръчва при топлоизолиране и предотвратяване на топлинни мостове (балкони, страници на прозорци и врати, бетонни колони, греди, еркери и др.). Материалът е особено подходящ при нискоенергийни и пасивни сгради. Вграденият, в структурата на EPS, графит, увеличава топлоизолационните качества на плочите с над 20%, в сравнение с обикновения.

Материалът притежава отлична паропропускливост, като структурата му позволява „дишането“ на строителната конструкция. По този начин ефективно се подпомага предотвратяването на натрупването на конденз и мухъл, както в нея, така и в отделните помещения.

Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: