pixel

Тунел под Дунав в план на Русе-Гюргево

русе

Източник: dir.bg

Големи площадки, градска железница, която да свързва Русе и Гюргево и изграждане на втори мост или тунел между двата града са част от идеите, заложени в мастърплана на еврорегиона Русе-Гюргево.

Разработените проекти, за които ще се търси финансиране в близките години, бяха представени в експозицията, подредена в района на кея край река Дунав, съобщава RuseNews. Специално за презентацията в Русе бе мениджърът на проекта Петер Шнайдер от виенската фирма „Бан план“.

Той уточни, че няма проект, който да не е получил финансиране за неговата реализация с европейски средства. Проблемът бил, че имало проекти, които просто се разработвали лошо, но в този случай инициативите, включени в мастерплана, били добре подготвени.

По думите на Петър Шнайдер, най-скъпо струващият проект ще бъде за изграждане на скоростен жп път между Букурещ и Турция, който ще преминава през Русе. Общо 10 големи инвестиционни проекти в сферата на икономиката, транспорта, енергетиката, туризма и недвижимите имоти са включени в инициативата.  Предвижда се създаване на един или няколко трансгранични бизнес инкубатори за малки предприятия.

Сред идеите които бяха представени бе и проекта за изграждане на тунел под река Дунав.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: