pixel

Тухли с хомогенна повърхност и ниски термични мостове

Silvacor

Silvacor е  материал за жилищно строителство, който има масивна тухлена конструкция и пълнеж от дървесни влакна. Пълната гама от тухли и системни продукти от ново поколение оптимизират енергийния баланс на сградите.

Silvacor, един от най-иновативните строителни материали, отговаря на всички изисквания на строителната физика и впечатлява със своята икономичност и екологичност. Тухлите Silvacor W07 и W08 имат коефициент на топлопроводимост 0,07 или 0,08 и са налични за дебелина на стените 30, 36,5, 42,5 и 49 cм.

Тухлите за регулиране на височината предоставят и по-добра рентабилност. Междинните височини между 12,4 и 22,5 см  осигуряват желаната височина на помещенията и парапетите на прозорците, без да се налага рязане на строителната площадка.

Специални продукти за хомогенна зидария и по-добра статика
При предотвратяването на топлинни мостове трябва да се обърне специално внимание в случаите на нехомогенна зидария. Специалните продукти на Silvacor предоставят решение. Определен елемент за ръба на тавана например поддържа неговото оптимално енергийно свързване. Състои се от външна тухлена обвивка и два силно изолиращи слоя неопор. Предлага се с обичайната дебелина на стените между 30 и 49 cм и за дебелина на тавана между 18 и 24 cм.

За подобряване на статиката, по-специално за поемане на опънните напрежения и силите на натиск, е предвидена изолационна обвивка за анкери. Топлоизолираните тухлени прегради в права форма, кръгли и сегментирани арки, както и ролетните щори и външните кутии за венециански щори допълват тухлената система.

В България са добре познати иновативните „пълнени тухли“, съчетаващи керамика и вата в едно. Един добър пример са керамичните блокове Porotherm 38 W.i Plan, предлагани от Винербергер, които имат повишени топлоизолационни характеристики и са предназначени за защитена зидария при неносещи зидове с дебелина 38 см.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: