pixel

Тухлени системи за енергийно ефективна сградна обвивка

Kellerer Ziegelsysteme

Повече от 150 години специалистът в областта на тухлите ZMK (Ziegelsysteme Michael Kellerer) доставя тухли, изработени от природни суровини. Класическата тухла все още е много популярна. За да отговори на новите изисквания за енергийна ефективност, Михаел Келерер разработва иновативни тухли, с които компанията иска да установи стандарти в строителството. Компанията Kellerer Ziegelsysteme със своите високоефективни тухли цели максимална изолация на обвивката на сградата. За любителите на чисто керамични външни стени ZMK-P7,5 и нейната отлична U-стойност от 0,17 W/m²K при дебелина на стената от 42,5 cм е добър партньор. Това става възможно благодарение на патентованото съединение, разработено от Михаел Келерер. Подобно на цип, зъбците на лицевата страна на тухлата се засичат със следващата тухла. По този начин се избягват топлинните мостове и се създава хомогенна външна стена.

Kellerer Ziegelsysteme

Ако жилищната площ е тясна и всеки сантиметър пространство е важен, тогава си струва да изберете запълнена тухла. Михаел Келерер запълва своите тухли от серия X с изолационния материал AdPor. Материалът има много висока изолационна стойност, издръжлив е и е устойчив на влага. Тухлата е отворена за дифузия, което предотвратява развитието на плесени и осигурява приятен климат в помещенията. Според ZMK тухлите от серията X са особено устойчиви. Компанията приема обратно остатъците при изрязване и ги рециклира напълно. Така всяка нова тухла съдържа нещо от старата, като по този начин се формира перфектна кръгова икономика. Тухлата ZMK X6 вече постига U-стойност от 0,16 W/m²K при дебелина на стената 36,5 cм. Инвестиция, която се изплаща. С нея се постига значително повече жилищна площ върху една и съща основа. Това е ценен актив във времена на пренаселване и оскъдно строително пространство.

Снимки: Kellerer Ziegelsysteme

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: