Цените на жилищните сгради в Германия се увеличават с 14,3%

residential buildings

Според Федералната статистическа служба (Destatis) цените за ново строителство на конвенционално произведени жилищни сгради в Германия са се повишили с 14,3% през февруари 2022 г. в сравнение с февруари 2021 г. Всички цени се отнасят за строителните работи по сградите с включено ДДС.

От февруари 2021 г. до февруари 2022 г. цените за груб строеж на жилищни сгради са се увеличили с 14,6 на сто. Най-голямо е увеличението при дърводелските услуги и строителството с дървен материал. Те са поскъпнали с 33,9 процента поради повишеното търсене на дървен материал в страната и в чужбина. Цените на покривните и хидроизолационните дейности са се увеличили с 18,7%, за дренажни канали с 18,6 на сто, а за ВиК – с 18,1 на сто. Строителството с бетон е поскъпнало с 14,5%.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: