Tоплоизолационни системи DekoТherm® с клас А2-s1,d0 за реакция на огън

decoterm

Deko Professional, е първият бранд в България със сертифицирана топлоизолационна система DekoTherm®. Тя отговаря на БДС EN 13499:2004 и на БДС EN 13500:2004/NA . Предлагат се три варианта, като всеки от тях отговаря на критериите поставени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради:

1. DekoТherm®Standart 5 – Топлоизолационна система с 5 годишна гаранция;
2. DekoТherm®Standart 10 – Топлоизолационна система с 10 годишна гаранция;
3. DekoТherm® Max – Топлоизолационна система с каменна вата с 10 годишна гаранция.

Различните варианти включват изолационен материал EPS  или минерална вата, както и разнообразни лепилно-шпакловъчни смеси и финишни покрития. Широката гама предложения за топлоизолиране цели да удоволетвори изискванията на клиентите относно цена, качество и гаранция на вложената система.

Системите DekoTherm® се развиват и подобряват непрекъснато с цел да се осигури нужната им устойчивост при неблагоприятни за фасадата фактори. Последната новост в серията за професионалисти е че Deko Professional Силикат  – модифицирана мазилка се сдоби със Протокол за класификация според реакция на огън A2-s1, d0 с №: 1871-CPR-RtF-129/07.04.2016.

decoterm

Какво означава „Клас на горимост“?

Класът на горимост характеризира поведението на материалите при пожар:  минерална вата, дърво, пенести материали, естествени влакна, се класифицират съобразно следните степени на горимост съгласно най-новия Европейски стандарт  EN 13501-1:2007+А1:2009:

– клас на горимост А1 и А2: негорим, напримерDeko Professional Силикат-модифицирана мазилка;
– клас на горимост В1: трудногорим;
– клас на горимост В2: горим;
– клас на горимост В3: лесногорим.

Съществуват и други показатели, характеризиращи строителните материали и поведението им в условия на пожар. Така например, в зависимост от интензивността на отделяне на дим, те биват означавани със символите  s1 (много ограничено отделяне), s2 (ограничено от деляне) и s3 (без изискване). По отношение на образуването на пламтящи частици или капки при горене се обозначават с d0 (не образуват пламтящи частици или капки), d1 (пламтящите частици или капки изгасват бързо) и d2 (без изискване).

С цел да се придаде елегантен завършен вид на топлоизолацията, в асортимента на Deko Professional са налични силиконови, силикат-модифицирани и полимерни мазилки с различна структура (драскана и влачена) и зърнометрия (от 1.5 до 3 мм). В допълнение, вече целогодишно, можете да се възползвате от безплатно тониране (оцветяване) на избраната от Вас мазилка в цели 143 нюанса.

С цел улеснение на клиентите в планирането на поставяне на топлоизолационни системи разработихме и лесен за използване калкулатор. В приложението, което можете да намерите тук може да се остойности цялостната инвестиция на проекта. Може да се посочи желания вид система,  нужната квадратура, отделните продуктови вариации.

Оргахим

Оргахим е предприятие с над 100 годишна история. Продуктовата гама включва - бои, лакове, емайллакове, грундове, лепила, електроизолационни лакове, смоли, мазилки, сухи смеси, подови покрития термо- и хидроизолации. Около 30 процента от производството е насочено за задоволяване нуждите на потребителския пазар, останалите покриват промишления пазар. Дружеството е единствен производител в страната на анхидриди и най-голям производител на пластификатори и алкидни смоли.

Прочетете също: