pixel

Топлофикация закъснява с ремонтните дейности

топлофикация

Източник: cross.bg

Закъснява пускането на топлата вода в някои квартали на София. На места срокът за приключване на ремонтните дейности се удължава вече три пъти за по една седмица.
Квартал „Красна поляна“, който в този момент е изцяло разкопан, е може би най-потърпевш от смяната на тръбите за парно.

Жителите на столичния квартал „Красна Поляна“ вече втори месец са потърпевши от ремонтите на „Топлофикация“. Въпреки обещанията, те не вярват, че скоро ще могат да се изкъпят и да стигнат до дома си нормално или да паркират автомобила си безпроблемно. Такситата пък отказвали да си прокарат път през ремонтите до някои адреси в квартала.

От „Топлофикация“ обясняват, че най-често забавянето е заради наводнени трасета, и необходимост от допълнителни конструкции за укрепване и свързване на тръбите.

Александър Василев, ръководител машинна част в „Монтажи Ко“ ЕООД, обаче увери пред бТВ, че преди учениците да тръгнат на училище ремонтите ще са приключили. При неспазване на сроковете, фирмата подизпълнител дължи неустойки. Но това се случва само е ако се докаже, че е изцяло е по тяхна вина. Гаранцията на новопоставените тръби е 8 години.

И така, ремонтите в „Красна поляна“ ще приключат до 15 септември, а в централната градска част на София и в някои части на западните квартали, топлоподаването ще бъде възстановено предсрочно – с 5 дни по-рано, съобщиха от „Топлофикация“.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: