Тематични градини показват творчески идеи на изложението за градини в Линдау

nature in lindau

Градинското изложение „Природа в Линдау“ се откри по график, точно навреме за Световния ден на пчелите. До 26 септември 2021 г. остров Линдау в Бодензее ще се превърне в място за изживяване на емоции, свързани с градини, вода и панорама под мотото „Градински плаж – от планината до езерото“.

Тематичните градини „Шепотът на брезите“ и Градината на илюзиите“

Един от акцентите на изложението са общо петте тематични градини, които бяха планирани и изпълнени от четири специализирани компании от Бавария и Баден-Вюртемберг. В „Шепотът на брезите“ посетителите се разхождат из аркади, изработени от обветрени дървени рамки и чуват шумоленето на листата и песента на птиците – истински символ на спокойствието и уединението на гората. Пространството около пътеките е с типичната за горите растителност.

nature in lindau

Акцентът в „Градината на илюзиите“ е върху терасираната градина. Когато влизат в нея, посетителите получават оптична илюзия, която кара градината да изглежда по-голяма, благодарение на огледалните стени.

Тематичните градини „Zoomgarten“, „Фън Шуй на езерото“ и „Биоразнообразие в градината“

„Zoomgarten“ показва абстрактния пейзаж на Бодензее в миниатюрен формат с езеро в центъра и входящи и изходящи потоци сред площи от различни растения. Топографията на околността е огледална: върховете стават долини, а долините – върхове.

nature in lindau

В тематичната градина „Фън Шуй на езерото” или “В царството на петте небесни животни“, акцентът е върху ученията от Далечния Изток за хармоничното съжителство на човека и природата. „Биоразнообразие в градината“ предлага на любителите на природата класически подреден участък, който ще впечатли всеки спретнат собственик на градина. Градините се използват и за набиране на млади хора за обучение по специалността „Градинарство и озеленяване“.

nature in lindau nature in lindau

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: