pixel

Газпром“ с идея за мрежа от газстанции по трасето на „Южен поток

gazprom-benzinostantsii

Газстанции да бъдат построени на сухопътната част от газопровода „Южен поток“. Тази възможност се разглежда от руския газов гигант „Газпром“, който е основен акционер в проекта. За намеренията съобщи Евгений Пронин от експортната компания към газовия доставчик, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Ефекта от построяването на газопровода бе оценен от експерти на печалба около 3 млрд. евро за 25 години. Освен това ще бъдат създадени работни места по време на строителството и експлоатацията на съоръженията от проекта на българска територия.

Допълнителни места за работа ще бъдат създадени от частни компании, които ще снабдят с газ за битови нужди множество региони на страната, в които в момента това е невъзможно.

По първоначални данни проектът „Южен поток“ трябва да създаде около 1000 работни места в България по време на изграждането на съоръженията, а след това 250 души да имат постоянна работа по обслужването им.

„Южен поток“ ще даде възможност за газифициране на области, като не самата компания ще го прави, а множество частни фирми ще могат да газифицират райони, в които това не е направено, каза Каролев и допълни, че това ще създаде много повече работни места от тези, които ще даде директно проектът.

Междувременно от „Газпром“ представиха и допълнителна идея за разработване на газопровода – да се изгради мрежа от газстанции по сухопътната част на трасето, което включва и България.

От своя страна експертът Пламен Русев заяви, че страната ни е изпуснала възможността да договори най-добрите условия с „Газпром“ за тръбата.

Експертите оцениха като правилна позицията на страната ни да остави Европейската комисия да преговаря с руската страна за газопровода.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: