pixel

Търсят изпълнител на станция от трети метродиаметър

metro

Столичното общинско дружество “Метрополитен” ЕАД обяви още една обществена поръчка за строителството на участък от третия метродиаметър в София. Тоава показва справка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки, съобщава investor.bg.

Компанията търси изпълнител на първата метростанция от новото трасе, чието изграждане се планира да започне в края на този месец, както и релсовия път към следващата станция при Орлов мост.

Първата станция от новия участък на метрото се предвижда да е при “Малък градски театър зад канала”.

Изпълнителят трябва да извърши проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация на станцията, включително конструктивни, архитектурни и довършителни работи, релсов път, ел. механична част, в т.ч. ВиК, ОВиК, асансьори и ескалатори, ел. инсталации, телекомуникации, система за контрол и таксуване на пътници, съобщава dir.bg.

Предвижда се разгънатата застроена площ на станцията да е малко под 5 хил. кв.м, дължината – над 114 м, ширината – почти 17 м, като всеки перон ще е с ширина от 4,2 м.

Изпълнителят трябва да проектира, изгради и въведе в експлоатация и релсовия път в тунела към следващата станция, което включва конструктивни работи, релсов път, контактна мрежа, ВиК, ел.инсталации, телекомуникации, както и доставка и монтаж на оборудване за междустанционните съоръжения в участъка.

Индикативната стойност на дейностите възлиза на 45 млн. лева без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 1 март, като за същия ден е предвидено и отварянето на офертите.

Третият метродиаметър започва от бул. “Ботевградско шосе”, преминава през центъра на София и достига до жп линията София – Перник при Горна баня.

През миналата година Обединение „Метро строителство“ с партньори Трейс, Евро алианс тунели и Инжпроект беше избрано за строител на първата отсечка от линията – между парка „Заимов“ и Орлов мост.

Втората отсечка – от Орлов мост до кръстовището на бул. „Пенчо Славейков“ и бул. „Прага“, ще се строи от консорциума „Метро билд център“, в който участват Джи пи груп, Станилов, Интер Про и Биас-М.

Отсечката от бул. “Прага” до пазара „Красно село“ ще се изгражда от обединението „Метро 2014“, в което участват Монолит София, Балканстрой и Балканстрой София.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: