Свлачище погълна къщи край Албена

svlachishte

Две къщи във вилна зона „Фиш-Фиш“ между Балчик и Албена са пометени от свлачище. В Девин и Петрич още търсят телата на трима удавени при пороя. За последните три седмици свлачището край Албена се е активизирало, като двете сгради в района на къмпинг „Златна рибка“ са се свлекли с около метър и половина.

Разместени земни пластове има и по съседните улици в района.

Още през август миналата година, след големите наводнения в региона, собствениците на застрашени имоти са уведомени от Община Балчик, че имотите са опасни за обитаване. Тогава от местната администрация съобщиха, че са необходими около 3 милиона лева за укрепване на свлачищната зона, съобщава dir.bg.

Обстановката във Варненско постепенно се нормализира след поройните дъждове през последните дни. Пожарникари продължават да участват в отводняване на къщи и дворове и отстраняване на паднали дървета.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: