Превръщат стар небостъргач в Лондон в жилищна сграда

central-point

Една от емблематичните сгради за британската столица – Centre Point, ще бъде превърнат в луксозна жилищна сграда. През последните 10 години постройката пустееше, а сега амбицията е да се превърне в притегателен център за най-богатите хора от цял свят.

Сградата на Окфорд Стрийт, е един от първите небостъргачи в Лондон. Построена е през 1966 г. Височината и е 117 метра, а броят на етажите 33. Инвестиционната група – Almacantar, която се е заела с реконструкцията, предвижда в Centre Point да има 16 двустайни жилища, 37 – тристайни, 26 – четиристайни, 2 петстайни и 1 шестстайни апартаменти. Цените не се съобщават, но най-скъпият имот ще е този със шест спални – 67 млн. EUR, съобщават fakti.bg.

Към обновения небостъргач ще има магазини и ресторанти.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: