pixel

Супер модерна библиотека

библиотека

Източник: fakti.bg

С навлизането на високите технологии през последното десетилетие, като че ли загърбихме книгите, а първата асоциация, която правим при споменаването на думата „библиотека” са стари помещения, с дървени лавици, пълни с книги и специфичната миризма на стара хартия.

Инвестицията в библиотека сама по себе си като че ли не е печеливша, но много зависи как ще бъде направена, смятат архитектите, построили една от най-модерните библиотеки в днешни дни, тази в германския град Щутгарт.

Отвън сградата изглежда като двуцветно кубче на Рубик, а вътре привлича с просторните си помещения. Книгите са подредени във вградени в стените лавици. Сърцето на библиотеката е куб на четири етажа, като всеки етаж е тематично обособен – музика, природа, деца и други.

Разбира се, има кът за деца и кафенета. А детските книги са подредени в кутии, които са поставени на пода, за да е по-удобно за децата.

На етажа с музикална литература, освен книги, има също така аудио и видеоматериали.

Библиотеката разполага с много зони за слушане на музика и гледане на видеоматериали.

кът за деца

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: