pixel

Студиото MAD показа нови снимки на Nanjing Zendai Himalayas Centre

Градският комплекс на MAD Architects от подобни на планински върхове кули, наречен Nanjing Zendai Himalayas Center в източен Китай, е почти завършен. Последните снимки, публикувани от базираната в Пекин фирма, водена от архитекта Ma Yansong, показват напредъка, постигнат в комплекса за смесено ползване от 560 000 квадратни метра в Нанджинг.

Високите сгради подобни на бели хребети се извисяват над по-малките по мащаб сгради, свързващите ги пътеки и зелените пространства. MAD за първи път разкри дизайна на мащабният проект на Биеналето за архитектура във Венеция през 2014 г. Проектиран, за да предложи на бъдещите жители единна общност, Nanjing Zendai Himalayas Center включва офиси, хотели, магазини и апартаменти, разположени в целия комплекс.

Високите сгради обикалят периметъра на комплекса, а извитите пътища, мостове и коридори ще водят жителите през търговските зони в обществени градини и пространства. Природата има умишлено присъствие в комплекса, с езера, реки, водопади и басейни, включени в главния план. Дърветата и цели структури, покрити в зеленина, разграждат футуристичните форми на градския пейзаж.

Центърът на Nanjing Zendai Himalayas Center се стреми да възстанови духовната хармония между човечеството и природата чрез интегрирането на пространства, които да потопят жителите в природата, които същевременно с това да отговарят на удобствата на съвременния живот.

Строителството се намира в третия си и последен етап и се очаква да завърши окончателно през 2020 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: