pixel

Foster + Partners показват златен дизайн на стадиона за световното първенство през 2022 г. в Катар

Показаха нови изображения за златен стадион от 80 000 места, проектиран от Foster + Partners за домакина на световното първенство по футбол през 2022 г. Новото място ще бъде най-големият стадион по време на турнира, който ще започне на 21 ноември 2022 г. и ще бъде първият, който ще се проведе в арабския свят.

Наименуван като стадион „Лусайл“, новото място се намира на 15 километра северно от Доха, а сградата ще бъде в основата на новия ултрамодерен град Лусайл, чието изграждане е в процес на завършване.

Освен че се намира в сърцето на бъдещия град, районът притежава значимо културно и историческо значение за страната, тъй като някога е бил домът на основателя на съвременния Катар.

След завършването на подструктурата във всички зони се работи по бетоновите надстройки и инфраструктурата, а в западната част на обекта вече са започнали вътрешните работи. Изграждането на стадиона ще бъде завършено през 2020 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: