pixel

Студенти от УАСГ ще стажуват в ДНСК

uasg

Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще провеждат преддипломни стажове и практики в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). По този начин ще бъде повишена практическата квалификация на бъдещите архитекти, инженери, геодезисти, строители и други специалисти.

Това вече е възможно след като началникът на ДНСК инж. Лиляна Петрова – Илиева и заместник-ректорът на УАСГ проф. д-р Жулиета Манчева подписаха Споразумение за сътрудничество между двете институции. Чрез него те ще си сътрудничат при подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на всяка една от изучаваните в Университета специалности.

По време на подписването инж. Петрова отбеляза, че ДНСК има готовност да приема студенти, както в Централното си управление, така и във всяка една от 28-те си регионални дирекции, разположени в областните градове в цялата страна.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: