pixel

Строят пързалка, автописта и аквапарк в София догодина

kunki

Изграждането на ледена пързалка, аквапарк, автописта и зала за художествена гимнастика ще започне догодина в столицата.

За тези обекти са внесени доклади в Столичния общински съвет за промяна на устава на общинското дружество „Спортна София“ и увеличаване на капитала му,  обясни главният архитект на столицата Петър Диков, пише „Монитор“.

По този начин четирите терена ще бъдат апортирани в общинската фирма. Идеята е след конкурси тя да може да прави съвместни дружества с частни инвеститори, които да управляват съоръженията.

За залата за кънки е отреден терен в „Младост 4”, а край съоръжението се предвижда да бъде изграден спортен и детски комплекс.

В „Лозенец” на терен от 1,5 декара се планира зала за художествена гимнастика, като интерес към проекта е заявила Федерацията по художествена гимнастика.

Парцел от 90 декара до Околовръстното на столицата е отреден за тренировъчна писта за автомобилизъм и мотоциклетизъм.

„Подобен комплекс има в Серес и за час там се плащат между 100 и 500 долара за това удоволствие“, обясни Диков.

Уникален аквапарк с открита и закрита част пък ще бъде изграден на терен от 220 дка край с. Чепинци.
Предвижда се в комплекса да има различни атракциони, места за отдих и други.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: