Строят парк с циркова площадка и амфитеатър в София

fundukova

Нов парк с циркова площадка и амфитеатър предстои да бъде изграден през тази година в район „Възраждане“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при подписване на договора за финансиране на проекта, предаде БТА.

Паркът ще се намира в „Зона Б-5“, в близост до търговския център на бул. „Александър Стамболийски“.

Зелената площ ще е разположена на площ от 43 дка, ще има паркинг с 54 места, монолитна сграда на две нива за кафе-ресторант, съоръжение за катерене, амфитеатър за културни събития, зона за циркова площадка, максишах, детска площадка, водна площ.

Общата стойност на проекта е 4,2 млн. лв., като 1,7 млн.лв. са предоставени под формата на заем по инициативата „Джесика“. От тях половината са средства по ОП „Регионално развитие“ /2007 – 2014 г./, а останалите 870 хил.лв. са от Фонда за устойчиво градско развитите на София – ФУГРС ЕАД.

С решение на Столичния общински съвет проектът е възложен да бъде реализиран от общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД.

Изграждането на парка предстои да започне през пролетта и ще продължи шест месеца.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: