Реконструират пътя Пловдив-Асеновград с 20 млн. лв. европари

put

Пътят Пловдив-Асеновград ще бъде удвоен с 20 млн.лв. европари по оперативна програма „Региони в растеж“, съобщи бившият директор на Областно пътно управление и настоящ депутат от ГЕРБ Атанас Ташков.

Строителството на 10-километровата отсечка, която ще бъде удвоена, и две кръгови кръстовища на разклоните за Крумово и Куклен ще стартират през лятото или есента на 2015 г., като дотогава трябва да приключат и няколко процедури по отчуждаване на имоти.

„Проектът не е сложен, в равнинен терен и една година е предостатъчна за изграждането му“, допълва Атанас Ташков.

Други приоритетни обекти по ОП „Региони в растеж“ са пътят в прохода Троян-Кърнаре, 9-километровата отсечка Баня-Карлово, пътят за родопското село Лилково, който е с трошено-каменна настилка и без асфалт, Асеновград-Кърджали и Кричим-Девин, съобщават trud.bg.

За разширението на „Голямоконарско шосе“ ще се търси финансиране от републиканския бюджет, съобщи областният управител на Пловдив Розалин Петков. В момента проектът е в Министерството на земеделието за разглеждане от комисията за категоризация на земята, допълни губернаторът.

През април ще започне изкърпване на на автомагистрала „Тракия“ в участъка от 119-и до 133-и километър, обеща пък Петър Попов, шеф на Областно пътно управление-Пловдив.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: