pixel

Строят нов мост до Бургас

api

На територията на област Бургас се строят няколко нови мостови съоръжения, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). В областта има 213 пътни съоръжения и към момента експлоатационното им състояние е добро, сочат данните на АПИ, цитирани от „Фокус“.

Със средства от бюджета на АПИ на територията на област Бургас се строят няколко нови съоръжения, с които ще се повиши безопасността и удобството при пътуване. Изгражда се нов мост над река Казан дере при км 67 от път III-208 Провадия – Айтос.

Инвестицията е за близо 700 хил. лв. С построяването на новия мост значително ще се повиши сигурността на пътния участък, ще се улесни преминаването на моторните превозни средства и пешеходци. Индикативният срок за завършване на обекта е началото на август т. г.

Над 1,6 милиона лева се инвестират във аварийно-възстановителните дейности на три мостови съоръжения на път III-9901 Царево – Ахтопол.  Те са между Варвара и Ахтопол.

С ремонтирането им ще се възстанови нормалното експлоатационно състояние на съоръженията и габаритът им ще се приведе в съответствие с нормите за проектиране.

Договорът с избрания изпълнител бе подписан на 9 април тази година. и в момента се изготвят работните проекти. Веднага след утвърждаването им ще стартират ремонтните дейности”, съобщават от Агенция пътна инфраструктура.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: