Строят модерна автогара в Бургас

avtogara

Започна строителството на новия автобусен терминал в „Меден рудник”.  Това ще бъде най-модерната спирка, правена някога в бургаския комплекс. Очаква се да бъде готова до 10 месеца.

Автогарата в „Меден рудник” ще струва малко над 2 млн. лева. Тя ще се изгражда от фирмата на строителния предприемач Димитър Янакиев – „Мидия” – след спечелена обществена поръчка. Терминалът в „Меден рудник” ще е с лека метална конструкция. Ще се състои от една сграда и сектор за автобуси. В сградата ще има чакалня за пътници със седящи места, санитарни възли, помещения за служителите на общинския превозвач, диспечерски пункт и възможност за инсталиране на технически системи за управление.

Тя е част от проекта „Интегриран градски транспорт“ и именно от нея ще тръгват и новите модерни автобуси на града.

Строители.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: