pixel

Строят 12 нови детски градини и 4 училищни спортни зали

sportna-zala

Столична община залага на построяването на 12 нови детски градини и изграждането на 4 училищни спортни зали в рамките на Фонд „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Това каза на пресконференция кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

43 нови групи с 25 деца във всяка могат да бъдат открити в 12-те детски градини.

„Все още имаме училища, в които няма физкултурни салони по различни причини. Залагаме изграждане на спортни зали там, където няма такива. Съборихме спортната зала на 48 ОУ в район Сердика, защото беше опасна. Залага се изграждане на спортна зала както там, така и нов физкултурен салон в 98 начално училище в район Надежда, в 37 СОУ в кв. „Люлин“ и доизграждане на физкултурен салон в 149 СОУ в кв. „Овча купел“, добави Фандъкова.

Кметът посочи, че е заложено изграждане на детска градина в кв. „Бенковски“, район Сердика за 8 групи, разширение на детска градина в кв. „Дружба“ за 3 групи, разширение на детска градина в район Студентски за 2 групи, разширение на 2-ро ОДЗ в район Триадица, ново ОДЗ за 5 групи в кв. „Кремиковци“, ново ОДЗ за 2 групи в кв. „Сеславци“.

„Това са детските градини в първия проект. За втория проект сме заложили детски градини в кв. „Христо Ботев“, в кв. „Кръстова вада“, разширение на детската градина в кв. „Княжево“, разширение във Владая, нова детска градина за 6 групи в Курило и в кв. „Враждебна“.

„Правителството на Борисов отпусна за 2013 г. 14 милиона лева за построяване на 8 детски градини и 2 милиона лева за изграждането на две спортни зали. От осемте детски градини 4 са вече завършени и в тях е обявен прием за деца, 3 от тях ще са готови до средата на годината, едната се забави заради процедури и обжалване. Беше ремонтирана съществуващата спортна зала в 81-во СОУ и беше изградена нова спортна зала. Довършва се спортната зала в 88-мо СОУ в район Овча купел“, подчерта кметът на София Йорданка Фандъкова. „Надявам се повечето от обектите да могат да бъдат изграждани още това лято“, допълни тя.

Заместник-кметът по инвестиции и строителство на Столична община Ирина Савина заяви, че в проектобюджета са заложени средства за проектиране на разширение на 9-та Френска езикова гимназия, което включва и преместване на физкултурния салон от последния етаж на гимназията, където се намира в момента, в двора на гимназията. Предстои разширение и на Първа английска езикова гимназия и 133 СОУ „А. С. „Пушкин“.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: