Столична улица се оказа частна собственост

ulitza

Улица в столичния квартал „Кръстова вада“ се оказа частна собственост. Единственият изход за хората там е временен път, засипан с пясък. При обилни валежи преминаването оттам обаче е почти невъзможно, предаде bTV.

Хората в „Кръстова вада“ се чудят какво ще се случи, ако линейка или пожарна кола трябва да влязат в квартала. Повече от половин година няма решение на проблема.

„Трудно стигаме до къщите си. За да дойдем, обикаляме целия квартал. Прекият достъп, който имахме, вече е затворен, тъй като се оказа, че трасето на улицата минава през частен имот. Столична община отказа да отвори алея, защото влиза в улица, която не е влязла в сила”, разказа Пиринка Петрова.

Строителят на къщата, заради чийто строеж е спрян достъпът, бил така добър да направи път за хората.

Арх. Иван Шишков от столичния район „Триадица” обясни, че въпросният парцел никога не е бил път, а хората са минавали нерегламентирано. Той уточни, че за да се изгради на практика една трайна благоустройствена среда с улични настилки, водопровод и т.н., трябва да има влязъл в сила устройствен план. В случая трябва да бъдат отменени части от настоящия, за да може да се направи цялостен нов план, а за това няма обозрим срок, в който ще се случи това.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: