Стерео управлението гарантира добра маневреност

Liebherr

Повече от две десетилетия стерео товарачите Liebherr са символ на безопасност и надеждност. Според производителя специално моделите L 507 и L 509 са известни като доказани специалисти в областта на градинарството и озеленяването. За да увеличи още повече тяхната гъвкавост, Liebherr наскоро започна да предлага своята напълно автоматична система за бързо прикачване Likufix и за тези два модела.

Likufix е вътрешна разработка на Liebherr и е известна предимно от хидравличните багери на компанията. Тя разкрива своите предимства при работа, която изисква използването на различни приставки. С Likufix операторът на машината може да сменя механичните и хидравличните прикачени устройства безопасно и удобно, с натискането на бутон от кабината. Той може да превключва, например, за секунди между хидравлична сгъваема кофа 4-в-1, странично накланяща се кофа или почистваща машина. Тъй като операторът на машината не трябва да напуска кабината, това повишава безопасността. Благодарение на Likufix хидравличните линии се свързват автоматично и без да се губи време.

Liebherr

Системата за стерео управление, разработена от Liebherr и доказала се от 1994 г. насам, все още е уникална при колесните товарачи. Стерео управлението е комбинация от шарнирно управление и управлявана задна ос. По този начин се съчетават предимствата на различни системи. В резултат на това стерео товарачите на Liebherr предлагат по-малък радиус на завиване в сравнение с други колесни товарачи от този размер, който е измерен по външния ръб на оборудването. В градинарството и озеленяването, където операторите на машини често се сблъскват с тесни места или входове, осъществимостта на даден проект може да зависи от това.

Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH разработва, произвежда и продава колесните товарачи на Liebherr Group по целия свят.

Гамата от колесни товарачи непрекъснато се разширява и включва различни модели в четири различни продуктови групи: компактни товарачи, стерео товарачи, универсални колесни товарачи от средната серия и големи челни товарачи, които впечатляват с иновативните си концепции за задвижване.

Компанията е представена на българския пазар от Liebherr България.

Снимки: Liebherr

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: