Стартират тръжни процедури за изграждането на 72 км нови магистрали

магистрала

Стартираме тръжни процедури за строителство на 72 км нови магистрали, след процедурата започваме да строим, съобщи в Пазарджик министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Стана ясно, че в ход са процедурите за пътните участъци на Лот 3 на АМ „Струма“, които ще бъдат обявени в началото на есента и за участъка Калотина – пътен възел „Храбърско“ от АМ „София- Калотина“, която бе обявена вчера.

Десислава Терзиева подчерта, че до края на годината ще приключи строителството на 90 км нови пътни участъци, които включват двата Лота на АМ „Марица“ и Лот 4 на АМ „Струма“.

„Работим усилено по реализацията на големите пътни обекти в страната, колкото и да твърдят някои бивши управляващи, че сме провалили проектите“, заяви министър Терзиева. Тя подчерта, че до края на годината трябва да приключи строителството на АМ „Марица“ и напомни, че преди година, когато е поела Министерството на регионалното развитие е заварило замразено строителството от 10 месеца.

В Пазарджик министър Терзиева обяви, че днес е стартирана обществена поръчка за избор на изпълнител на рехабилитацията на над 7 километра от второкласния път между автомагистрала АМ „Тракия“ и Пазарджик и за изграждане на първия етап от Западния обход на Пазарджик.

Индикативната стойност на поръчката е над 15 млн. лева с ДДС. Обходът е изключително важен за безопасността на движението и подобряване на градската среда, защото ще изведе транзитния трафик от града, посочи министърът.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: