pixel

Стартира изграждането на Северната скоростна тангента

severna tangenta

Утре започва изграждането на Северната скоростна тангента от км 0+000 до км 16+540, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Общата ѝ дължина е 16,54 км. Проектът е лот 70 от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.
Стойността на договора за проектиране и строителство е 180 млн. лв. с ДДС.

В обекта се пресичат автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, път I-8 Калотина – София, I-6 София – Бургас, второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Тангентата не е част от Трансевропейската транспортна мрежа, но осигурява свързаност между три европейски коридора – №IV, VIII и X, отбелязват от АПИ, съобщава cross.bg.

През тях се осъществява трафикът от и за Гърция, Румъния, Република Македония и Сърбия.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: