pixel

Иновативни пейки оживяват публични пространства и вдъхновяват

bench 6

За да се оформят жизнени обществени пространства, са небходими хора, които постоянно да присъстват на тези места, независимо дали са сами или в групи. Всъщност хората трябва да имат причина да се задържат там, да общуват и взаимодействат помежду си. За да се случи това в градска среда, е нужно добавянето на един важен елемент – пейката.

Пейката, обикновена или високотехнологична, на първо място осигурява комфорта на минувачите и придава живот на пространството, добавяйки липсващото човешко присъствие. Понякога това е напълно достатъчно, за да се съживи пространство, превърнало се просто в скучен транзитен пейзаж. Най-основният архитектурен компонент в градската среда може да приема различни форми и да бъде създаден от различни материали, но винаги отправя послание и служи на своята цел.

Вдъхновете се от няколко иновативни решения за отдих в обществени пространства:
bench 11
bench 10

bench

bench 8 bench 7 bench 5 bench 4 bench 3
bench 12

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: