pixel

Старо училище се преобрази в модерен офис

moderen office

Декорът в новата централа на Alvarez-Diaz Villalon е перфектно съчетана с минималистичните картини на стените, дизайнерските мебели и хладната цветова схема в шистово сиво. Въпреки че открити зелени цветови акценти шарят целия интериор и създават свеж контраст, повечето от „зелените“ характеристики на сградата всъщност не са видими – те са интегрирани зад стените и тавана.

Дизайнерският екип е запазил всяка черта на старата структура, за да съхрани вековния й чар (и ресурсите, вече вградени в структурата), като в същото време го е трансформирал в изключително функционално работно пространство.

Оригиналната сграда не е осигурявала изобилие от естествена светлина – фактор, „преборен“ чрез използването на Solatubes – цилиндрични капандури, които усилват слънчевата светлина от покрива към вътрешните помещения на сградата. Всяко осветително тяло в офиса е свързано с модерна система за мониторинг, която модулира осветлението въз основа на нивото на осветеност на околната среда. Системата никога не забравя да изключи включите осветлението, когато служителите напуснат офиса в края на деня.

Фирмата е възприела политика на „нулеви CFC“ за офиса. Мебелите в него са изработени от дизайнери, които използват безотпадна технология на изработка. Мивките и тоалетните са малоструйни. Сградата използва охладителна система от най-съвременен тип, която лесно се справя с  жегата на Пуерто Рико чрез минимално използване на енергия.

С всичко това в крайна сметка ADV се надява, че ще вдъхнови своите потенциални клиенти и ще ги убеди, че устойчивото строителство е и удобно, и модерно, и не прави компромис с нищо.

moderen office

эяаж

moderen office

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: