pixel

Споразумението с „Уестингхаус“ влиза в сила след одобрение на следващия кабинет

kozlodui

От правителствената пресслужба потвърдиха, че има подписано акционерно споразумение с компанията „Уестингхаус“ за строежа на седми блок на АЕЦ „Козлодуй“, но то ще влезе в сила след одобрение на следващия кабинет.

В официалното съобщение се уточнява, че в рамките на последното заседание на Министерския съвет в сряда е взето решение, с което се одобрява докладът на министъра в оставка Драгомир Стойнев за сключване на акционерно споразумение между АЕЦ „Козлодуй“ – „Нови мощности“ ЕАД, централата „АЕЦ Козлодуй“ и „Уестингхаус електрик къмпани“ .

От Министерския съвет посочват, че предстои да бъде одобрено и Споразумението за финансов модел и на Договора за проектиране, инженеринг, доставка и строителство, по съответния надлежен ред.

Подготовката на последните два документа обаче все още не е стартирала, се отбелязва още в съобщението на правителствената пресслужба.

В началото на месеца агенция Ройтерс съобщи, че преговорите с американската компания „Уестингхаус“ за строителството на нов енергоблок в АЕЦ „Козлодуй“ са приключили и се очаква да бъде подписано акционерното споразумение.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: