Спор заради строеж върху зелени площи

zeleni ploshti

За пореден път в София един срещу друг се изправиха инвеститори и граждани заради проект да се застрои зелена площ в междублоково пространство. Този път става дума за предстоящо изграждане на детска градина в квартал “Изток”.

Спорещите страни са жителите в района и инвеститорът Петьо Блъсков.

Вчера се състоя първото обществено обсъждане на проекта, като на него се събраха близо 60 съкооператори, а всички до един бяха крайно несъгласни с това там да се строи частна детска градина от медийния шеф.

Сред техните опасения от строежа са това, че ще бъдат отсечени дървета от зелената площ, която сега се ползва за разходки от местните, съобщават dir.bg.

Блъсков отрече това и каза, че единственото дърво, което ще пострада, е джанката в градинката. Той заяви, че не само няма да отсича дървета, а че ще залесява допълнително. Идеята му е да построи екодетска градина, направена само от дървесен материал и без бетон, защото „на всички им писнало от бетон“.

Много от живущите смятат, че намеренията на Блъсков са параван за това вместо детска градина, имотът на предприемача да се превърне във висока сграда.

Жителите от квартала заплашиха, че ако се стигне до строеж, няма да позволят на строителните машини да стигнат до обекта с телата си.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: