pixel

Спират спорния строеж в „Младост“

stolichna obshtina

Районната администрация е допуснала пропуски при обявяване на разрешението за строеж до бл. 70 в ж.к. „Младост“ 1, съобщават от Столична община.

Главният архитект на София Здравко Здравков е извършил проверка на процедурата по издаване на строителни книжа на обекта до блок 70 в ж.к.“Младост 1″, съобщават от пресцентъра на Столичната община (СО).

Вчера строителна фирма постави ограда около обекта с намерение да започне строеж. Жители от квартала, заедно с новоизбрания кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, която все още не е встъпила в длъжност, блокираха достъпа на багерите до зелената площ.

Проверка по случая е установила, че районната администрация е допуснала пропуски при обявяване на разрешението за строеж. Затова то не е влязло в сила и не могат да се извършват строителни дейности, посочват от Столичната община.

По процедура главният архитект връща в район „Младост“ документацията по случая за повторно обявяване на всички заинтересовани страни. Главният архитект на София е запознал Десислава Иванчева с резултатите от проверката.

Адвокатът на фирмата заяви вчера, че застрояването няма да спира. Според адвокат Явор Пенчев в момента фирмата изпълнител е заложник на политически интереси.

Кметът Фандъкова определи строителството като провокация към гражданите, които показаха своята активна позиция в последните месеци.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: