pixel

Спешни реформи във ВиК сектора

веи

“Състоянието на ВиК инфраструктурата е трагично и ако не започне спешно реформиране в този сектор, ще се наложи да заплатим много висока цена. Имаме готова стратегия, която предстои да бъде обсъдена през септември”, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева в студиото на ТВ7.

Първо трябва абсолютно цялата собственост на ВиК дружествата да стане или общинска, или държавна, за да може да имат единно управление. Не трябва да се работи на парче. Няма обаче да има режим на водата въпреки реформите, увери министър Терзиева и добави, че предстои и изграждането на язовири в община Рудозем и Панагюрище, както и рехабилитацията на яз. “Студена”.

Във връзка със задръстванията на магистрала “Тракия” поради ремонта на 61-ви и 67-и км тя изтъкна, че това е наложителна рехабилитация, която ще приключи най-рано през лятото на 2014 г. Министърът обясни още, че строителството на лот 4 на АМ “Струма” върви по план, а изграждането на лот 3 ще започне най-рано през 2015 г.

“В момента в Северозападна България се работи по няколко проекта, за да се извади трафикът от населените места. Най-проблемната отсечка – Монтана-Видин, се проектира и изграждането й ще започне най-рано през 2015 г., защото проектът е предвиден за следващия програмен период. В момента се рехабилитират около 1100 км републикански пътища, но това е недостатъчно в общия обем от 20 хиляди”, коментира Терзиева.

Източник: vestnikstroitel.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: