pixel

София взе 50 милиона евро заем за пътната мрежа

Eвропейската инвестиционна банка

Eвропейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Столична община подписаха ново споразумение за заем на стойност 50 милиона евро, който да бъде използван за комплексно развитие на столицата.

Заемът ще се използва за финансиране на програмата за транспортна инфраструктура, включително строителни и възстановителни дейности в София за периода 2013-2016 година, се уточнява в съобщение на банката.

Със средствата ще бъдат изградени, разширени и възстановени 22 малки пътни мрежи в София, с обща дължина 56 км. Ще бъдат модернизирани също така 7,6 км трамвайни участъка, които попадат в тези пътни мрежи.

Средствата от ЕИБ ще допринесат за повишаването на качеството на живот на жителите на София, като се подобри обществената пътна мрежа и транспортната инфраструктура. Тези средства ще се отразят положително на околната среда, тъй като ще се намали замърсяването.

Това е четвъртото споразумение за пряко кредитиране между ЕИБ и Столична община, като с предишните три заема общо отпуснатите средства възлизат на 250 милиона евро.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: