pixel

Собственици на имоти във Варна оспосрват трасето на Южен поток

южен поток

Източник: publics.bg

Собственици на имоти във варненската местност „Ракитника” ще представят своето становище за доклада за оценка на околната среда на газопровода „Южен поток”, съобщи агенция „Фокус“, позовавйки се на организаторите на срещата между местното население и инвеститорите в българския участък от газопровода.
Докладът беше представен миналата седмица от инвеститора, като общественото обсъждане в града предизвика бурни дебати. Недоволството на собствениците е предизвикано от избора на плажа „Паша дере” за приемен терминал. Засегнатите изтъкват, че газопроводът се изгражда в защитени от „Натура 2000” зони, че компресорната станция ще бъде построена на около 2 км от последните къщи на жилищните зони, както и че ще бъдат изложени на инфразвуково облъчване.
Заради „Южен поток” собственици на имоти в „Ракитника” вече организираха няколко протеста. Днешното им изслушване ще бъде в рамките на заседанието на комисията „Опазване и възпроизводство на околната среда”.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: