pixel

Ефективно осветление спестява на Бристол 500 000 лири годишно

уличното осветление

Източник: greentech.bg

Подмяната на уличното осветление в Бристол с енергийно ефективни алтернативи ще пести на града по 500 000 годишно от сметките за енергия, а косвено ще води до намаляване на емисиите на CO2.

Градската управа вече е заменила 8000 натриеви лампи с керамични метал-халогенни лампи и планира да подмени още 12 000 лампи в различни жилищни райони в града през следващите 18 месеца.

Керамичните метал-халогенни лампи имат 24 000 часа живот и се използват заедно със затъмняващи баласти, което ще позволява да се намалява силата на светене на лампите както и когато е необходимо – увеличавайки икономията на енергия допълнително.

Производителят GE Lighting казва, че излъчваната светлина е близка до дневната светлина, което ще позволи на пешеходците да се чувстват по-сигурно. Според компанията, този вид светлина осигурява на шофьорите време за реакция, което е шест пъти по-бързо в сравнение с реакциите при традиционното осветление на уличните лампи.

Новите крушки са част от стратегията на градския съвет за пестене на енергия и за намаляване на въглеродните емисии на града. Тази стратегия предвижда 40 на сто намаляване на въглеродните емисии до 2020 г. и 30 на сто намаление на потреблението на енергия спрямо нивата от 2005 година.

“Заедно с други енергийни проекти за намаляване на енергийното потребление, финансирани с безлихвени заеми от Salix, общият резултат е поразителен и ние не само ще направим улиците по-безопасни, но и ще дадем възможност на Бристол да спести 4.2 милиона киловатчаса и 500 000 лири на година от нашите сметки за енергия, както и да намали емисиите на CO2,“, коментира Роби Парк от Градския съвет на Бристол.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: