pixel

„Слънчев бряг” с поредния имотен скандал

slunchev briag

Този път историята не е за частник, който незнайно как е застроил поредното късче от морската ивица в Слънчев бряг. Може би защото просто вече по брега няма къде игла да падне, камо ли да се строи поредния хотелски комплекс.

В случая скандала идва с адрес община Несебър. На 2 юни общинските съветници там гласуваха мястото в центъра на курорта, което е предвидено по план да бъде озеленено, да бъде застроено, съобщава bTV. Теренът, чиято площ е 2 декара, е привлекателен с това, че се намира в началото на централната алея на курорта. В момента там няма зелени площи, а доста нелицеприятни сергии. Те се помещават в останките на хотел, който така и не е съборен, въпреки че през 2009 г. обектът е бракуван и продаден за скрап. Междувременно част от общинския терен се превръща в частен. Именно частникът в момента иска да построи там сграда.

„Това противоречи в строително регулационния план, приет през 2002-2003 г. Трябва да бъде зелена зона с фонтани и действително да бъде един център на Слънчев бряг”, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг”АД.

„Вие неправилно тълкувате нещата, и аз ви казвам, че не коментирам решения на общинския съвет”, каза в отговор на въпрос как ще коментира решението на съветниците кметът на Несебър Николай Димитров.

Слънчев бряг е поредното доказателство, че българските черноморски комплекси са с неограничени възможности – колкото и да са презастроени – винаги има къде още да се застрои.

Възниква обаче въпросът защо именно на малкото незастроени петна трябва да изникне поредната сграда? Няма ли нейната съдба да бъде същата като стотиците имоти, които се продават в момента в Слънчев бряг? Справка в сайта за недвижими имоти imot.bg показва, че в морския курорт се продават над 630 имота. От тях 30% са двустайни апартаменти със средна цена от 600 EUR/кв.м. Над 100 са оферираните ваканционни имоти с три стаи. Там средната цена е малко под 600 EUR/кв.м. А хотелите, обявени за продажба, са десетина и образуват средна цена от 770 EUR/кв.м.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: