pixel

Siemens строи четвърти вятърен парк в Турция

вятърни паркове

Източник: greentech-bg.net

Siemens Energy са сключили договор за доставка и изграждане на още една вятърна централа в Турция. Тя ще включва 22 вятърни турбини и ще бъде изградена в Балабанли до град Текирдаг в европейската част на страната. Това е четвъртият договор на Siemens в Турция, който ще осигури изграждането на 50 мегаватов вятърен парк, достатъчен за захранването с чиста електроенергия на 43 000 турски домакинства.

“Турският вятърен пазар е привлекателен за компанията Siemens и ние очакваме да расте в бъдеще“ – казва Felix Ferlemann, CEO на Wind Power Division на Siemens Energy. “Четвъртата поръчка за вятърни мощности от Турция показва, че нашата компания е конкурентна не само в офшорния сектор, но сме много успешни и при изграждане на вятърни паркове на сушата.“

Siemens ще осигури 22 вятърни турбини, всяка с капацитет от 2.3 мегавата и ротор с размери 108 метра. Siemens ще осигури също така и дългосрочно поддържане и удължен гаранционен период за основните компоненти за целия срок на договора.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: