pixel

Siemens представи иновативни решения за новото измерение Smart Normal

siemens

Близо 115 участници от 4 държави събра звено Сградни продукти на партньорска среща в курорта Боровец. Събитието премина под мотото Smart Norma. Във фокуса на презентациите бяха най-съвременните технологични решения, интегриращи взаимодействието между хората, сградите и инфраструктурата.

Близо 115 участници от 25 компании от Албания, България, Косово и Северна Македония събра бизнес звено Сградни продукти при оперативно направление Интелигентна инфраструктура на Siemens България на традиционната си партньорска среща.

Двудневното събитие се проведе след двугодишна пауза в хотел Рила, курорта Боровец, под мотото Smart Normal. Целта на срещата бе представяне на напълно ново измерение на взаимодействието между хората, умните сгради и интелигентната инфраструктура – Smart Normal. Този етап е възможен благодарение на най-новите технологични решения на  Siemens, които бяха основен фокус на презентациите.

Сред лекторите бяха експерти от австрийския, българския и полския екип на бизнес звеното, както и представители на централата на Siemens Building Products.

В първата част на събитието Damien Nirousset, ръководител продажби в отдел Регионален мениджмънт и бизнес развитие на глобалната централа на компанията в Швейцария, и Gerilt Krobath, ръководител на звено Сградни продукти за Централна и Източна Европа, очертаха стратегическите новости за компанията и акцентираха върху ръста на пазарния дял и продажбите на решенията на Siemens за умни сгради. Специално внимание бе обърнато и на механизмите за справяне с глобалните предизвикателства от икономически и логистичен характер. В стратегическите дискусии с партньори се включи и Girish Nadigere, регионален мениджър за Източна Европа и Близкия Изток.

siemens

Инж. Александър Стоянов, ръководител на направление Интелигентна инфраструктура и на бизнес звено Сградни продукти на Siemens България, представи новостите на местния пазар и локалния маркетингов подход. Той подчерта необходимостта от взаимна проактивност, двупосочна комуникация и тясно сътрудничество с партньорите на компанията за гарантиране на високи бизнес резултати в условията на динамичен и трудно предвидим пазар.

Втората част на семинарната програма бе посветена на представяне на иновациите в областта на сградния мениджмънт, ОВК продукти и решения, както и системите за пожароизвестяване и сигурност. Експертите от Siemens запознаха партньорите с новостите в портфолиото на компанията, сред които облачни и IoT решения за сграден мениджмънт, високотехнологичния, усъвършенстван контролер Desigo PXC 7, иновативното портфолио вентили и задвижващи механизми с основен акцент върху интелигентния вентил и системата за енергиен мониторинг Sentron „Powermanager“. В сферата на пожарната безопасност и сигурност бяха представени облачното приложение за системите за пожароизвестяване Cerberus Cloud, новият софтуер за проектиране на системи за пожароизвестяване Fire System Builder и новостите в системите за контрол на достъп от Siemens.

Гостите на събитието се насладиха на зрелищна вечерна програма, която бе официално открита от д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на “Сименс” ЕООД.

По традиция Сименс награди със сертификати за отлични постижения партньорите си от четирите държави. С плакети за най-високи бизнес резултати бяха отличени “Налко Системи” DOOEL (Северна Македония), “Протех” АД (България) и “Техноинспект” DOO (Северна Македония).

Голям интерес предизвика и кратката екскурзия до Царска Бистрица на втория ден от срещата. Гостите разгледаха водноелектрическата централа с генератор Siemens, доказала своята  ефективност и надеждност, функционирайки безотказно вече 110 години.

Партньорите изразиха своята висока удовлетвореност от събитието, на което те не само се запознаха със стратегическите и технологични новости в областта на сградните технологии, но успяха и да обменят ценен опит с местни и международни експерти от Siemens, както и с партньорски компании от различни държави. „Този форум е отлична възможност за подобряване на компетенциите и разширяване на бизнес кръгозора на всички участници в контекста на динамично променящия се световен ред и пазарни реалности“, обобщи инж. Александър Стоянов.

Сименс

Siemens AG е глобален лидер в областта на електрониката и електротехниката, който работи в сферата на индустрията, енергетиката и здравеопазването. Повече от 160 години Siemens е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие. Компанията е най-големият световен доставчик на екологични технологии, като генерира приходи от „зелени” продукти и решения в размер на 28 милиарда евро за финансовата 2010 година. Siemens е на българския пазар от повече от 130 години, като днес в компанията работят над 450 души, 200 от които са заети в производството на компоненти за трансформатори. Компанията предлага на българския пазар иновативни продукти, решения и услуги от огромното си портфолио – от първата телеграфна мрежа в страната след Освобождението, първите електрогенератори и рентгенови апарати през 20-те години на 19 век, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала работеща в комбиниран цикъл, модернизация на производствените процеси в индустрията, интелигентни сградни технологии, безопасни и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

Прочетете също: