pixel

Siemens България с първи семинар „Интелигентна инфраструктура“ в Тирана

siemens

Акценти от първия семинар на оперативно направление „Интелигентна инфраструктура“ на Siemens България в Тирана:
– събитието събра над 100 клиенти и партньори от Албания и Косово;
– новите тенденции в сградните технолигии и енергийните мрежи бяха в центъра на презентациите;
– семинарът включваше демонстрационни установки с продукти от портфолиото на бизнес звено „Сградни продукти“.

Над 100 клиенти и партньори от Албания и Косово събра оперативно направление „Интелигентна инфраструктура“ на Siemens на първия си семинар в Тирана.

siemens

Събитието, което се състоя на 31 октомври в хотел „Rogner“ в албанската столица, привлече сериозен интерес. То бе организирано съвместно от Siemens България и Siemens Сърбия, като целта бе да се запознаят клиентите и партньорите на направление „Интелигентна инфраструктура“ (SI) с последните новости в сферата на сградните технологии, електроразпределителните мрежи и продуктите за ниско напрежение и контрол.

Семинарът бе открит от ръководителя на SI за България инж. Александър Стоянов. В презентацията си той акцентира върху новата структура на направлението, която позволява да бъде предложено на клиентите цялостно портфолио от продукти, решения и услуги, обхващащо както сградните технологии, така и енергийните мрежи.

siemens

„За нас това означава синхронизиран и ефективен пазарен подход, а за клиентите – несъмнени предимства в резултат от разширения спектър от съвременни технологични решения, от които могат да се възползват“, подчерта инж. Стоянов.

Той се спря върху новите тенденции в сферата на енергийните мрежи, като посочи, че конвенционалните енергийни системи все повече се превръщат в децентрализирани, като взаимодействат активно със сградите и други ключови елементи от инфраструктурата.

„Едно от важните предимства, от което клиентите ни в региона могат да се възползват, е фактът, че могат да разчитат на нашата подкрепа през целия жизнен цикъл на един проект – от проектирането до завършването му, отбеляза още инж. Стоянов.

siemens

Виктор Матев, търговски представител за Албания и Косово от SI България, се спря в детайли на дейността на бизнес звено „Сградни продукти“.  Заедно с инж. Стоянов той даде за пример различни референтни проекти в България, Северна Македония и Албания за периода 2018-2019 г. Екипът на бизнес звено „Сградни продукти“ представи пред аудиторията технологичните новости в сферата на сградната автоматизация – платформата Desigo CC, продуктите и решенията за управление на ОВК системи, позволяващи създаване на оптимален, здравословен климат и индивидуален комфорт, новостите в системите за пожарна безопасност и сигурност.

Втората част от семинара бе посветена на инфраструктурните решения за средно и ниско напрежение и цифровите подстанции, както и на новите проекти на направлението в Албания за последните две години. Те бяха представени от екипа на Siemens Сърбия.

Финалната презентация на събитието бе дело на представители на две партньорски фирми на Siemens SI в Албания – „Профешън Клима“ и „Елтекник“, които очертаха предимствата на работата с продуктите на Siemens за сградна автоматизация.

siemens

По време на целия семинар участниците имаха възможност да разгледат и да се запознаят в детайли с представената демонстрационна техника от портфолиото на бизнес звено „Сградни продукти“.

„Това е първото подобно събитие на оперативно направление „Интелигентна инфраструктура“ на Siemens в Албания. Силно положителната обратна връзка, която получихме от участниците, ни мотивира да продължим в тази посока, като вече обмисляме и други подобни събития за нашите клиенти и партньори от региона, подчерта инж. Стоянов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: