pixel

Шопинг-център от използвани железопътни траверси

relsi

CANOVERA Arqutectura наскоро представи нов търговски център, разположен сред пищна градина в Авандаро, Мексико. Plaza Andaro внимателно се интегрира в рамките на едно невероятно място, имитирайки околните дървета чрез повторното използване на дървени железопътни траверси в ролята на външни щори. Павилионната конструкция е организирана около съществуващите дървета в центъра на обекта и се извива около сезонна река, образувайкки няколко по-малки площада.

relsi

Металната структура от 2000 кв. м отразява на вертикалността на трупите от траверси. Повторно използваните дървени траверси сега служат като външни щори, които помагат за намаляване на дневната светлина и съответно температурата в помещенията. Сградите са преплетени с естествената среда, за да се създаде поредица от дворове, които създават деликатна динамика между интериор и екстериор.

relsi

Съществуващите дървта, разположени в центъра на комплекса, играят ролята на организационна точка, около която е съсредоточен комплексът. Сградите са с изглед към тази област и да исугиряват връзки към двора, което позволява и по-удобо движение за посетителите. Така комплексът се превръща в нещо като малък градски оазис, който предлага повече от 20 интереси магазина.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: