pixel

Сгъваема стъклена стена оформя помещения, облени в светлина

Можем ли да направим така, че малки сгради да изглеждат широки и просторни? Мисията дали е невъзможна? Градска къща в Амстердам доказва, че това е напълно осъществимо. Подвижните стъклени фасади и четири плавно сливащи се нива създават отворени жилищни пространства, изпълнени със светлина.

Архитектите на BNLA са проектирали уникална градска къща, която е идеално съобразена с местните условия. С разделени нива, отворен хол и високи тавани от над 5 м, дизайнът на помещението осигурява яркост и простор. Всекидневната на първото ниво се характеризира със специален акцент: подвижна стъклена стена, която може да се отвори по цялата широчина на стаята от 7 м.

Архитектите на BNLA вече са запознати с качеството на сгъваемите стъклени стени Solarlux от предишни строителни проекти. Не само високата функционалност и техническа изтънченост са убедителни, но и свободата и разнообразието на дизайна. В този проект например беше изпълнена сгъваема стъклена стена от шест части, която позволява възможно най-много дневна светлина да проникне в тесните стаи. Но стабилността и херметичността на остъкляването също бяха важни критерии, кореспондиращи на атмосферните условия на това открито място.

За разлика от отворената и просторна всекидневна, спалните и баните на горните нива са ситуирани като места за уединение. Тук доминира дървото, с което са облицовани както стените, така и таваните. Комбинацията от естествен материал със стъкло води до цялостен топъл и приятен външен вид.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: