pixel

Отварят биопазар в София за Великден

био маркет

Източник: sofia.dir.bg

Очаква се до края на април-началото на май да заработи пазарът на биопроизводителите в София.Това коментира Албена Симеонова от Българска асоциация „Биопродукти“, цитирана от БТА. Столична община вече е определила мястото на пазара на биопроизводителите – парка „Заимов“. Скоро ще бъдат изработени къщичките и щандовете, на които ще бъдат изложени веднъж седмично плодове, зеленчуци, месни, млечни и пчелни продукти, както и преработени изделия като лютеница, сладка и др.

Денят, в който ще се организира пазарът, още не е определен. Бюрокрацията е преодоляна, имаме принципното съгласие на СО, предстои да бъде внесено предложението ни в Държавен фонд „Земеделие“, отбеляза Симеонова. Тя изрази надежда първите биозеленчуци за тази година да бъдат предлагани на новия пазар.

Работи се по създаването на подобни пазари на биопроизводителите и в Пловдив, Велико Търново, Враца и Бургас.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: