pixel

Сеул прилага иновации от Германия

иновации

Източник: vestnikstroitel.bg

Откритият наскоро в столицата на Южна Корея Център за енергийни мечти демонстрира почти всички световни иновации в строителството на сгради с нулево потребление на енергия. Той е изграден от местни компании с помощта на изследователски екип от института „Фрауенхофер”, Германия. Основната функция на центъра е да служи за средище за информация на гражданите на Сеул за ползите от възобновяеми източници на енергия. Затова и самата сграда е с нулево потребление на електричество.

Както разказва ръководителят на екипа от немски специалисти проф. Айке Вебер, преди пет години кметът на Сеул се обърнал към института с молба да построят с тяхна помощ сграда с нулево потребление на енергия. След подписване на меморандум за разбирателство общината предоставила земя и строители, а за иновациите се погрижили инженерите от Фрайбург, където е седалището на научното учреждение. Сградата отговаря на всички световни стандарти за устойчиво строителство.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: