pixel

RWE може да напусне „Набуко“

набуко

Източник: publics.bg

Немската енергийна компания RWE може да се откаже от проекта „Набуко“, пише „Ройтерс“, позовавайки се на свои източници.  Говорителят на втората най-голяма ютилити компания обаче уточнява, че RWE не е взела окончателно решение за напускане на проекта.

„Продължаване да сме убедени, че „Набуко“ в своята оригинална форма е най-доброто решение за заинтересованите (към RWE) страни“,се казва в обръщението на немския гигант. Говорителят добавя, че заради променящите се условия при планирането на газопроводни проекти от компанията искат да се уверят, че стратегическите и търговските им цели са добре защитени.

Без да цитира източници, германският таблоид Der Spiegel пише, че високопоставени директори в RWE са дали сигнал на законодателите в Берлин и Брюксел, че компанията може да излезе от проекта. Същевременно „Ройтерс“ допълва, че делът на компанията ще бъде продаден на OMV, цитирайки немското списание Focus.

RWE притежава 16,1% от проекта.

Още през май германската фирма заяви намеренията си да преразгледа позициите си относно участието в газовия проект. Неговата цел е да се доставя газ от Азербайджан. Акционери в консорциума са унгарската MOL, турската BOTAS, Българският енергиен холдинг (БЕХ) и румънската Transgaz.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: