pixel

Русия диктува правилата на България за „Южен поток“

Южен поток

 Енергийното министерство разсекрети част от документите и кореспонденцията по проекта „Южен поток“. Документите не съдържат информация за финансови ангажименти – публикувани са само тези, които не представляват търговска тайна, обясняват от министерството.

Едно от писмата на бившия енергиен министър Драгомир Стойнев потвърждава по-ранните съмнения – руската страна е правила предложения за законодателни промени за морската част на газопровода.
В писмо до руския си колега, енергийният министър обяснява, че представените предложения са приети на първо четене от парламента и допълва, че Европейската комисия поставя въпроси дали проектът отговаря на законите в общността.
Именно съмненията, че със законодателните промени у нас тръбата се монополизира от „Газпром”, доведоха до първите стъпки от наказателна процедура срещу България.
Публикуваните документи са основно от последните четири месеца именно след стартирането процедурата заради съмнения за непрозрачност при избора на строител на газопровода и опити за заобикаляне на европейското законодателство.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: