pixel

Ремонтират ул. ”Беломорска” в Пловдив с 1 млн. лв.

plovdiv

Централната артерия в квартал „Беломорски” – ул. „Беломорска”, ще бъде основно ремонтирана през следващите 3 месеца, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Той направи символичната първа копка на ремонта.

Реконструкцията на дългата 750 м улица заедно с прилежащото й кръгово кръстовище включва подмяна на водопровода, дъждоприемната канализация и кабелните мрежи, нова асфалтова настилка и изграждане на осветление, тротоари и бордюри, както и „джобове” за спирки на градския транспорт.

След ремонта на ул. „Беломорска” работниците ще влязат и в съседната ул. „Родопска”, която е най-застроена. Обществената поръчка е на стойност близо 1 милион лева с ДДС и е спечелена от „Пътища Пловдив” АД.

Улицата няма да бъде затваряна, за да се улеснят гражданите. Ще се работи поетапно и трасето ще бъде затворено за автомобили за няколко часа, само когато се полага асфалт. Дните ще се оповестяват предварително, обясни изпълнителният директор на „Пътища Пловдив“ Маргарита Попиванова.

От следващия сезон ще започнем подготовката за ремонт и на други улици в квартал „Беломорски”, допълни кметът. Идеята е промяна на Общия устройствен план и подготовка на поне още една връзка към ул. „Димитър Талев”. В момента подготвяме служебни проекти за улици и в квартал „Остромила“.

По този начин ще направим пръстен, който да дублира бул. „Александър Стамболийски“ и през „Коматевско шосе“, „Димитър Талев“, „Беломорска“ да може да се излиза отново на „Стамболийски“, коментира градоначалникът.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: